Nya Scott Foil RC 2023: snabbare och bekvämare

Scott presenterade på onsdagen sin nya Foil RC aero-cykel, som är lättare, styvare och bekvämare tack vare uppdaterade UCI-cykelkonstruktionsregler. Fram till 2021 har UCI uppdaterat sina regler för cykel design för att till exempel tillåta sadel rör som är tunnare än 2,5 cm. De nya reglerna påverkade särskilt hur den nya Foil RC, som Scott presenterade på onsdagen, utformades. Liksom den nya Trek Madone-cyklisten tog den tid på den första etappen av Tour de France i Köpenhamn. Den nya versionen av Scott Foil RC 2023 ska vara lättare, styvare och bekvämare än Foil RC är Scotts aero racing cykel, och den nya modellen påstås vara en femtedel snabbare, 9 % lättare och 10 % bekvämare (oavsett mätmetod).

Bättreaerodynamik uppnåddes genomatt öka avståndet mellangaffelbenenochdäcken.

Som väntat gjorde Scott en hel del tester i vindtunneln när han utvecklade den här cykeln. Resultaten visade att ramar som presterade bra i vind tunnel provningar presterade dåligt när människor red på dem. Ett smalare sätesrör innebar bland annat att cykeln i sig hade mindre luftmotstånd, vilket var bättre när det fanns en cyklist i närheten. Ett av resultaten av vind tunnel testet var det utrymme som skapades mellan däcket och gaffelbenet i gaffeln: 28/25 mm breda däck ingår, men det finns också plats för däck på upp till 30 mm.

Den nya formen och vinkeln på sadelstolpen bör också ha en betydande aerodynamisk effekt, eftersom den pressar luften som passerar mot hjulet.

Sadelstolpen är vinklad så att vinden träffar ekrarna, vilket Scott menar har en betydande aerodynamisk effekt. Sadelstolpens form gör det också möjligt att dölja bromskopparna bakom en sida, vilket ger aerodynamiska fördelar och ett rent utseende. Ramen är utformad så att alla kablar, oavsett om de är mekaniska eller elektroniska, kan dras in i ramen.

Den nya sadelstolpen har plats för ett bakljus, eftersom tyngden bara ligger på framsidan.

Mer komfort på nya Scott Addict 2023

Styrkombinationen och sadelstolpen ger ökad komfort: sadelstolpen, som heter Syncros Duncan SL Aero CFT, är tillverkad av ovalformad kolfiber och är försänkt och böjd så att endast den främre delen av sadelstolpen har tyngd, vilket innebär att vibrationer och svängningar dämpas bättre än tidigare. Detta innebär att vibrationer och svängningar dämpas bättre än tidigare. En uppladdningsbar lampa med tre lägen kan monteras i uttaget. Styrningen är en annan komponent som bidrar till ökad komfort. Tack vare den nya konstruktionen bör det ge mer flexibilitet att sitta med händerna på kontrollerna, medan händerna på baksidan eller på styret bör ge mindre flexibilitet. För övrigt heter styrkombinationen Syncros Creston IC IS Aero och är en vidareutveckling av den styrkombination som tidigare monterades på Scott Addict.

En sladdlös cockpit på Scott Addict 2023

Den nya Scott Foil RC finns i fem olika modeller: Foil RC Ultimate, Foil RC Pro, Foil RC 10, Foil RC 20 och Foil RC 30. Tyvärr är det i skrivande stund inte känt vilka priser och exakta specifikationer som gäller för varje modell.

Nya Scott Foil RC 2023: snabbare och bekvämare
Rulla till toppen