Marianne Vos vann – diskad efter målgång

Marianne Vos tog sin fjärde WorldTour-seger i tävlingen efter ett sprintlopp. Efter loppet diskvalificerades dock den holländska cyklisten för att ha legat på styret. Glädjen övergick i besvikelse för världsstjärnan Vos, som fick beskedet på väg till podiet efter loppet. Det är förbjudet att ligga på styret under tävlingen. Franskan Audrey Cordon-Lago från Trek-Segafredo-laget tog hem segern. Den svenska stjärnan Julia Borgström hade ännu ett starkt lopp, men kunde inte hålla sig kvar i ledningen när loppet avgjordes. Borgström och lagkamraten Emilia Farlin hade en lång ledning i det 125,7 km långa loppet, men tvingades dra sig tillbaka med 14 km kvar när Boss och tre andra cyklister attackerade och lämnade gruppen bakom sig. Avståndet varade ända fram till målgången. Emilia Fahlin och Borgström jagade dessa fyra cyklister in i gruppen och slutade på nionde respektive 13:e plats, 12 sekunder bakom Cordon Lago. Julia Borgström, 21, tog ett stort steg framåt i Tour de France nyligen och slutade trea i U23-loppet.