Emil Lindgren vinner Cykelvasan 2022

Emil Lindgren vann cykelloppet Cykelvasan i Sverige. 37-åringen var nära att bli diskvalificerad efter att ha lutat sig för långt framåt och armbågarna på styret. Tävlingsledaren säger att Lindgren anses ha brutit mot reglerna men att det inte finns något straff för brottet .

Lindgren flyttade upp betydligt bakom Mångsbodarna, med ett maximalt avstånd på tre minuter till klungan. Som ett resultat av detta kom gruppen ikapp Lindgren i loppets slutskede, och även om gruppen passerade Lindgren på Hökberg kämpade Lindgren tillbaka och gjorde allt i sin makt för att hålla Viktor Henriksson i täten under de sista 12 kilometerna. Det var värt det, eftersom Lindgren lyckades köra om på klättringen. – Du vet inte hur svårt det är. Att vinna är en sak, men detta sätt att göra saker och ting… Det fungerar inte”, sa en imponerad och utmattad Lindgren i mål. – Han grävde så djupt att han inte kunde gräva djupare. Han avböjde att kommentera detaljerna kring sin diskvalificering.

Tävlingschefen om förvirringen

Tommy Höglund, tävlingschef för Cykelvasan förklarade efteråt att Lindgren tros ha brutit mot reglerna, men att det inte finns något straff för brottet.

– Han fortsätter med att säga att reglerna säger att styret ska hållas med handen, men att Emil ibland lägger underarmarna på styret.

– I landsvägs avsnittet står det vad straffet är, men i mountainbike-reglerna står det inte specifikt. Så ingenting händer. Detta är ett problem för de som skriver reglerna. Lindgren fick först veta att han diskvalificerades eftersom domarna var övertygade om att det var ett brott, men de tog tillbaka sitt beslut eftersom de inte kunde hitta någon specifik paragraf om straff i mountainbike reglerna.

Emil Lindgren vinner Cykelvasan 2022
Rulla till toppen