Anmälan till Vätternrundan 2023 är öppen

Omkring 20 000 cyklister, många leenden och en storfest-så kan man beskriva Bike Week, som i år återvände till Motala efter tre års frånvaro. Men det är redan dags att blicka framåt :registreringen för evenemanget 2023 öppnade den 30 juni.

-Oliver Henriksson, Vätternrundans nya evenemangs koordinator, säger: ”Det är en fantastisk känsla! Vi ser redan fram emot att välkomna alla cyklister tillbaka till Motala.

Men han är inte ny i organisationen: sedan2020 har Oliver varit medlem i Vätternrundans kommitté och har arbetat som kursledare, lageransvarig osv. Vid Bike Week 2022 var han också ansvarig för kommunikationen, vilket var en utmaning i år.

-Många cyklister upplevde en tuff natt under Vätternrundan 315km, en av de tuffaste sedan Snowmageddon1981. Vi var mycket imponerade av alla som full följde loppet. Ingen man med ett brutet ben behöver skämmas för något.

Anmälan till Vätternrundan 2023 är nu öppen.

Efteren intern utvärdering av året som gång känner Vätternrundan en positiv anda inför kommande omgångar.

-Det är också bra att vi kan organisera loppet som vanligt. Vi har också fått mycket positiv feedback om den nya banan på Vätternrundan 315km, om både vi och cyklisterna tycker har förbättrats klart jämfört med tidigare år när det gäller säkerheten.

-Säkerheten för cyklister, tjänstemän och andra trafikanter är vår högsta prioritet och vi fortsätter att ha goda kontakter med Trafikverket i dessa frågor.

När anmälan öppnar för 2023 års lopp kan du genast säkra din plats i MTBVättern-, Tjejvättern-, Halvättern- och Vätternrundan 100 km-loppen För Vätternrundan 315 finns det två anmälningar Den första etappen börjar och anmälan måste vara klar senast den 22 oktober. Två dagar senare, den 26 oktoberkl.19.00,inleds den andra och sista registrerings fasen (huvud registrering).

Vad du kan förvänta dig.

-Med minnena från årets stora cykel- och samhälls festival fortfarande i färskt minne har vi en känsla av att det kommer att vara mycket tryck på registreringen när den öppnar.

Vilka är fördelarna med att delta i Cycling Week?

-Det är en stor utmaning att skapa ett mål för träningen och fortsätta att träna under hela året. Oavsett vilket lopp det handlar om är det en stor prestation när du når mållinjen och firar.

Veteran Cycling Games är tillbaka i höst!

För dem som inte kan vänta till 2023 har Oliver Henriksson spännande nyheter: höst tävlingen Vätternrundan-Vättern Bike Game säger rumden10 september, med ett triathlon område, Minivättern MTB och den populära MTB-banan. Tävlingen Team Challenge är tillbaka.

-Det är en mycket häftig utmaning där företag, vänner och andra cyklister kan cykla MTB i 4,8eller12timmar. Arenan i Bondebaka är fantastisk och kommer att bli en fantastisk miljö med natur och stigar, säger Oliver.

Datum för Cykelveckan 2023

9 juni – MTB-Vättern 25/50 km
10 juni – Tjejvättern 100 km
10 juni – Vätternrundan 100 km
11 juni – Halvvättern 150 km
12 juni – Minivättern och ”Skoj med hoj”
16–17 juni – Vätternrundan 315 km

Anmälan till Vätternrundan 2023 är öppen
Rulla till toppen