Gravel Odyssey på Gotland: Ett Äventyr på Grus

Gravel Odyssey är mer än bara ett cykelevent på Gotland; det är början på ett community för gruscyklister. Med en kustnära rutt för alla dagsetapper utlovar Gravel Odyssey en cykelupplevelse som är lika vacker som den är utmanande. I början av juni tar detta tre dagar långa event dig genom Gotlands unika landskap, där du kan uppleva öns naturskönhet och kulturella rikedomar från cykelsadeln.

Bikepacking med Enkelhet

Gravel Odyssey introducerar en ny approach till bikepacking. Med en följebil som tar hand om all packning, förutom det nödvändigaste under själva cykelturen, sänks tröskeln för deltagande. Vid dagens slut väntar ditt tält vid bilen, redo för en natts vila. Detta gör Gravel Odyssey till det perfekta tillfället att prova på bikepacking runt Gotland utan att behöva oroa sig för tung packning.

Upplev Gotlands Kustlinje

Eventet tar deltagarna längs med Gotlands kustlinje, genom landskap präglade av martallar och kalkstensgrus. Rutten är utformad för att maximera upplevelsen av Gotlands diverse terräng, från alvar till hällmarker, och ger deltagarna möjlighet att utforska ön på djupet. Den första cykeldagen sammanfaller dessutom med nationaldagen, vilket ger möjlighet till en förlängd helg fylld med cykling och äventyr.

Mer än Ett Event

Gravel Odyssey strävar efter att vara mer än bara ett cykelevent. Initiativet siktar på att skapa ett gravelcommunity där deltagare kan hitta gruppåkningar, delta i arrangerade resor, och möjligen även tävla tillsammans. Peter Hesslin, en av cyklisterna bakom Gravel Odyssey, delar visionen om ett community som samlar gruscyklister för gemensamma äventyr och upplevelser.

Hur Du Deltar

För den som är intresserad av att delta i Gravel Odyssey eller vill lära sig mer om gruscykling på Gotland, rekommenderas ett besök på eventets officiella webbplats, gravelodyssey. Där hittar du all information om anmälan, rutten, och hur du kan bli en del av detta växande gravelcommunity.

Gravel Odyssey på Gotland erbjuder en unik möjlighet att uppleva cykling på ett helt nytt sätt. Med dess fokus på gemenskap, äventyr och tillgänglighet, är det en inbjudan till alla cykelentusiaster att upptäcka Gotlands vackra landskap på två hjul. Vare sig du är en erfaren gruscyklist eller nyfiken på att prova något nytt, är Gravel Odyssey det perfekta eventet för dig.

Gravel Odyssey på Gotland: Ett Äventyr på Grus
Rulla till toppen