Scandinavian Pump Track Series: Ett Familjevänligt Cyklingsevenemang

Scandinavian Pump Track Series bjuder in till en spännande cykeltävling öppen för deltagare i alla åldrar, med start från 6 år. Med fem deltävlingar utlovas serien vara en fantastisk familjeaktivitet och ett utmärkt tillfälle för barn att prova på att tävla.

Datum Satta för Serien

Sätt ett kryss i kalendern för en spännande pumptrack-tävling som startar den 6 mars 2024. Denna serie handlar inte bara om tävling; det är ett firande av cykling och gemenskap, som erbjuder en perfekt blandning av utmaning och nöje för både nybörjare och professionella cyklister.

En Sport för Alla

Pumptrack-racing, som UCI erkände som en tävlingsdisciplin så sent som 2019, har snabbt blivit populärt bland cyklingentusiaster. Dess dragningskraft ligger i den unika designen av pumptracks, som är roliga för nybörjare samtidigt som de erbjuder en utmaning för rutinerade proffs. Oavsett om du är sugen på att tävla eller bara vill njuta av en åktur på någon av banorna, rekommenderas en hardtail eller BMX för den ultimata upplevelsen.

Höjdpunkter i Serien

En av de märkbara deltävlingarna i serien kommer att äga rum i Hvidovre, Danmark, vilket också kommer att fungera som en kvalificering för UCI Pump Track World Championships. De återstående fyra deltävlingarna kommer att utspelas på olika platser i Sverige och visa det bästa av skandinavisk pumptrack-racing.

Varför Delta eller Närvara?

Att delta i Scandinavian Pump Track Series är en chans att uppleva den växande sporten pumptrack-racing på första hand. Det är ett tillfälle att möta likasinnade cyklingentusiaster, utmana sig själv och kanske kvalificera sig för världsmästerskapen. Även om tävlingscykling inte är din grej, är det lika spännande att närvara som åskådare, där du kan stötta åkarna och njuta av den livliga stämningen vid pumptrack-evenemang.

Tips för Framgång

Frida Berglund, en framstående profil inom sporten, påpekar att väluppumpade däck och en aggressiv åkposition är avgörande för framgång på pumptracken. Dessa tips understryker vikten av förberedelse och strategi i pumptrack-racing.

Mer Information

För detaljerad information om tävlingarna och arenorna, besök scandinavianpumptrackseries.com. Oavsett om du är tävlande, en aspirerande cyklist eller bara en fan av sporten, är Scandinavian Pump Track Series ett evenemang du inte vill missa. Följ med oss för en fest av cykling, tävling och familjenöje på några av Skandinaviens vackraste pumptracks.

Tävlingskalender 2024

Stockholm Juni 9

Brunflo Juni 29

Hvidovre Augusti 11

Isaberg Augusti 17

Jössefors September 8

Scandinavian Pump Track Series: Ett Familjevänligt Cyklingsevenemang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen