Så blir träningspasset roligare

Att hitta motivationen till att träna är ibland riktigt svårt. Det finns många saker som kan komma emellan, likt mycket att göra på jobbet eller att du helt enkelt fastnar i soffan med mobilen istället för att ta dig i kragen och ge dig ut i löparspåret. Ibland kan det fungera att belöna dig med något efter att du tagit dig igenom träningspasset, till exempel att du får spela på odds och sports betting i en timme när du är klar. Men det finns också saker som kan göra att tiden går fortare under själva passet.

Hitta en bra spellista

Att träna utan musik är för många omöjligt. Och det är bevisat att musik kan göra mycket för humöret, så en riktigt bra och peppande spellista kan vara det som tar dig från låg motivation till att vara viljestark och stimulerad. Du kan skapa egna spellistor i appar som Spotify eller hitta färdiga listor genom att söka på ord som “work out” eller “happy songs”.

Blir du inte peppad av musik kan du istället lyssna på en inspirerande eller lärorik podcast. Du kan till exempel lyssna på allt från TEDtalks till poddar om just träning.

Träna med en kompis

När du känner att du inte klarar av att motivera och pusha dig själv kan ett bra tips vara att ha en kompis att träna med. Ni kan då peppa och uppmuntra varandra och det blir alltid roligare att ha någon att dela positiva resultat med. Bestäm att ni ska gå x antal gånger i veckan och försök hålla er till det.

Variera träningen

I grund och botten ska träning vara kul och kännas bra i kroppen. Känner du att du inte får ut några positiva effekter av din träning kan det vara dags att hitta en ny träningsform. Om du är en person som har varit låst på att bara gå till gymmet kan det kanske vara värt att testa löpning eller varför inte ett yogapass? Det finns så många olika typer av träningsformer att testa på, så det finns ingen orsak att vara inriktad på bara en sort. Att variera din träning hjälper dig från att känna dig uttråkad och du får chansen att utmana dig själv med något nytt.

Sätt upp mål

Ett sätt för dig att strukturera din träning och hålla motivationen uppe kan vara att sätta upp mål för dig själv. Detta kan till exempel vara att du vill gå ner ett visst antal kilon, att du vill bygga muskler eller helt enkelt må bättre både fysiskt och mentalt. Kom dock ihåg att inte sätta för stor press på dig själv, det kan ta tid att se resultat.

Sammanfattning

Letar du efter tips och knep på hur du kan göra dina träningspass roligare och hur du ska hitta motivationen när det känns omöjligt att ta sig till träningen? Några tips som kan hjälpa är att ha en bra spellista, att träna tillsammans med en kompis och att sätta upp tydliga mål som du vill nå med träningen. Förhoppningsvis har detta gett dig lite extra motivation inför nästa pass!

Så blir träningspasset roligare
Rulla till toppen