Jag vill visa mina barn att jag klarar Tjejmilen

I våras såg Lollo en annons om Girls Mile på Facebook och blev fascinerad. Hon gillade det och tänkte att det skulle kunna ge henne en morot till sin träning. När hon såg datumet, den 3 september så var beslutet givet. Nu ska jag visa mina barn att jag kan springa Tjejmilen.

Hur har din träning sett ut inför Tjejmilen?

Det var meningen att jag skulle träna tre gånger i veckan, men jag måste anpassa mig till hur min kropp känns. Jag cyklar och går mycket på grund av en höftskada som jag ådrog mig i början av sommaren.

Vad är din största fysiska utmaning med träningen?

Jag har mycket opererat mitt ben och inte mycket muskler där. Vävnaden i mitt ben var nekrotisk, men lyckligtvis upptäcktes det i tid och benet behövde inte amputeras. Men jag kan inte längre lyfta benet som jag gjorde före olyckan. Jag måste sätta min fot på dess tå, men ibland snubblar jag. För att undvika detta använder jag ett dictus band  – en krok som fästs på framsidan av skon och vristen i form av ett band för att förhindra att tårna faller av. Utan hjälpmedel skulle jag inte kunna springa. – Ärrvävnaden är också mycket tjock och huden är stel och orörlig. Jag stretchar och smörjer varje dag. Det finns mycket hård ärrvävnad särskilt på höger sida. På den sida som ligger närmast mig fattade den eld när jag var tvungen att klättra uppför en vägg och trappor för att hjälpa mitt barn. När jag svänger runt med armarna samlas alla mina sidor och skinkor. Det känns som om jag springer i en för tajt kostym. Jag kan inte svettas på grund av ärrvävnaden, så jag förväntar mig att lördagen blir mycket svalare.

Vad är din drivkraft?

Min främsta motivation är att hålla mig stark och frisk. Jag vill vara så gammal som möjligt. Att vara stark för mina barn, så att de alltid kan vara med mig. Att ta hand om det viktigaste för en person – kroppen – verkar självklart. Jag är inte den friskaste personen i världen, men jag är villig att röra mig för min hälsa.

Vad ser du fram emot mest med Tjejmilen?

För att komma i mål och visa barnen. De kommer att möta mig vid mållinjen och jag vill att de också ska njuta av det.

Jag vill visa mina barn att jag klarar Tjejmilen
Rulla till toppen