Hur ska jag som förälder uppmuntra mitt barn att delta i sport och motion?

Det kanske inte är den roligaste läsningen för en mamma eller pappa, men det finns faktiskt ett starkt samband mellan vuxnas och barns livsstil.

  • Det finns forskning som visar att det finns ett bestämt samband mellan din aktivitet som förälder och ditt barns. När vi flyttar våra barn ofta också. Det är också viktigt att göra idrotten tillgänglig så att barn kan tas med till handbollshallar och gym.
    Det behöver inte bara vara klassiska sporter. Motionslopp säger att det är lika viktigt att plocka bär i skogen. Eller gå till skolan för den dagliga motionen och inte ta bilen.
  • Visa barn att rörelse är roligt. Och passa på att testa saker. Om du har vänner som sysslar med bågskytte, ta med barnen och prova det med dem.
    Nycklar ska haka fast utan att vara i vägen i onödan.
  • En annan sak är att visa ditt barns intresse för sport. Istället för att ge dig tusen tips och delta, ställ frågor och väck nyfikenhet. ”Vad gjorde du på träningen idag?” Du behöver stödja, inte kontrollera, sport för ditt barn. Då kan du ta ett steg tillbaka om du upptäcker att intresset har slagit rot. Uppmuntra ditt barn att bygga relationer med andra medlemmar i idrotts gruppen och tränare. Barn måste förstå att det här är ”deras” sport, inte mammor och pappor som sitter på läktaren och hejar.
Hur ska jag som förälder uppmuntra mitt barn att delta i sport och motion?
Rulla till toppen