MTB-Leder Bjursjön: Utforska Skogens Stigar i Uddevalla

Tack vare ett samarbete mellan Uddevalla CK, Uddevalla kommun och med finansiellt stöd från Thordenstiftelsen, har Bjursjöns friluftsområde blivit hem åt flera spännande MTB-leder. Dessa leder är anpassade för olika skicklighetsnivåer och erbjuder en mängd olika terränger och utmaningar.

Partnerskap Förbättrar Friluftslivet

Uddevalla CK har i samarbete med Uddevalla kommun och med bidrag från Thordenstiftelsen verkat för att utveckla och förbättra dessa leder, vilket gör dem till en fantastisk resurs för både lokalbefolkningen och besökare.

Väl Utmärkta MTB stigar Uddevalla

Området har sju olika leder, allt från tekniskt enkla till mer utmanande, och alla är utmärkta med skyltar. Leder är designade som loopar, vilket innebär att start och mål är på samma plats. En teknikbana finns också i området för de som vill finslipa sina färdigheter.

Uppdateringar för Säkerhet

Som en del i det ständiga arbetet att förbättra området har flera leder uppdaterats inför sommaren 2023. Nya sträckningar har lagts till för att minimera antalet vägkorsningar och öka säkerheten.

Ledprofiler

Fårhagen (Blå): 4,6 km lång, mestadels flack och enkel terräng.


Mossen (Röd): 6,8 km, tekniskt utmanande och en del svårare partier.


Samneröd (Röd): 10 km, kuperad och tekniskt avancerad.


Svarta Mossen (Svart): 6,5 km, mycket teknisk och kuperad terräng.


Rosa Stenen (Röd): 6,4 km, teknisk och utmanande med både upp- och utförsbackar.


Lilla Bää (Grön): 5 km, mestadels plan och lättåkt, perfekt för nybörjare.
Stora Bää (Grön): 5,5 km, liknande Lilla Bää men med några fler utmaningar.

Teknikbanan

Utöver dessa leder erbjuder området också en teknikbana med olika underlag och uppbyggda hinder. Här kan både barn och vuxna utveckla sin cykelteknik.

Slutsats

Dessa leder och teknik banan erbjuder något för alla. Dessa stigar finns registrerade i Strava, komplett med segment och tider för att ge en ännu mer givande upplevelse. Utforska naturen på två hjul på Bjursjöns i Uddevalla ett fantastisk friluftsområde.

MTB-Leder Bjursjön: Utforska Skogens Stigar i Uddevalla
Rulla till toppen